All Categories
Featured
Table of Contents
Bijvoorbeeld een oude dorpskern. De gemeente heeft het recht de ‘excessenregeling’ toe te passen. Dat betekent dat als jij je niet houdt aan de welstandseisen, de gemeente mag optreden. Als je gaat verbouwen hebben jouw buren uiteraard ook rechten. Je mag bijvoorbeeld niet hun recht op privacy schenden. Hierin is het vooral belangrijk dat je goed communiceert met jouw buren over jouw gewenste verbouwing.
Na het lezen van deze blog weet je precies wanneer je vergunningsvrij mag bouwen. Je hebt gezien dat regels voor bijbehorend bouwwerken erg overlappen en dat zeker de berekeningen lang niet altijd even makkelijk zijn. Hopelijk hebben de tools en afbeeldingen je al op weg geholpen in jouw zoektocht en hebben de tips je bruikbare informatie gegeven - huis bouwen 2 ton.
Wellicht dat je daar de informatie vindt die je nodig hebt..
Een omgevingsvergunning is de officiële (noodzakelijke) toestemming van een overheidsorganisatie zoals een college van b & w van een gemeente om bepaalde activiteiten te verrichten. Bijvoorbeeld het bouwen van een serre of een dakkapel, het verbouwen van een huis, het plaatsen van zonnepanelen of het slopen van bouwwerken. De omgevingsvergunning kan ook vereist zijn voor het kappen van een boom, het maken van een uitweg of een bedrijfsmatige activiteit die hinder voor het milieu kan veroorzaken. huis bouwen 2 ton.
Bij het Omgevingsloket kunt u een vergunningcheck doen om te zien of een omgevingsvergunning nodig is en een omgevingsvergunning aanvragen.. huis bouwen 2 ton.
Zelf je eigen huis laten bouwen: iets waar velen van dromen. Je hebt vast wel al ideeën hoe je droomhuis er uit moet komen te zien. stellingbouw. Het kan bovendien zo zijn dat je tevreden bent met je huidige stek en daar niet weghoeft. Maar een uitbreiding of aanbouw zie je wel zitten.
Zoals u hieronder zult zien, kent dit groeiboek een strakke opzet. Telkens ziet u een stelling en daarna volgt een korte uitleg. De stelling kan zowel onwaar als waar: een fabel of een feit. Deze opzet leent zich natuurlijk erg goed voor een quiz! In oktober en november is met veel succes de Kwis georganiseerd (zie ) en nu is het groeiboek zélf een quiz geworden.
Klik op ‘Fabel’ als u denkt dat de stelling niet waar is en op ‘Feit’ als u de stelling wel gelooft. Uiteraard staat het u vrij om willekeurig te klikken als u snel de uitleg wilt zien. Linksboven staat uw score tot nu toe. Als u de pagina ververst, staat alles weer op nul.
Er wordt alleen geregistreerd welke antwoorden er bij welke stellingen worden gekozen, zodat inzichtelijk wordt op welk gebied er veel misverstanden bestaan. De werelden van ingenieurs en juristen liggen soms ver uit elkaar, maar niet in dit groeiboek! Technisch gezien bestaat de ondergrondse infrastructuur van kabels en leidingen uit veel verschillende systemen met evenzovele functionaliteiten.
Waar technisch georiënteerde mensen dagelijks met elkaar proberen praktische oplossingen te bedenken, worden de spelregels nog al eens bepaald op basis van ‘zo doen wij dat altijd’ of ‘hearsay’. Hierdoor liggen misverstanden en foutieve interpretaties van de afspraken op de loer. De Kwis! Kent u alle fabels en feiten uit het groeiboek? Op acht dinsdagen in oktober en november werd de Kwis georganiseerd: een digitaal halfuurtje om de (on)waarheden te leren herkennen in het werkveld van de kabels en leidingen.
De verduurzamingsopgave, de energietransitie en de digitalisering van de maatschappij brengen een grotere afhankelijkheid en grotere omvang van ondergrondse kabel- en leidingsystemen met zich mee. Tegelijkertijd neemt de beschikbare (ondergrondse) ruimte af, met name in stedelijk gebied. Het hebben van een toegankelijke manier om vermeende spelregels te toetsen, helpt (onnodige) discussies in het werkveld te voorkomen.
Uiteraard is elke casus uniek, maar door de korte stelling en bondige toelichting op het antwoord zijn de makers er toch in geslaagd algemeen toepasbare en begrijpelijke handvatten te bieden. De unieke ‘COB-methode’ heeft bijgedragen aan de toegankelijkheid van dit groeiboek. Door de inzet van een groot aantal door de wol geverfde praktijkmensen uit het kennisnetwerk van het COB ontstaat logischerwijs een in de praktijk hanteerbaar product.
Het is veel werk geweest voor de opstellers. Zij zijn er in geslaagd om in groot aantal gesprekken over praktijksituaties rode draden te herkennen en de vraagstukken te comprimeren tot algemene stellingen. Dat op zich is al zeer waardevol. Het vervolgens formuleren van een binair antwoord is een uitdaging van formaat. huis bouwen 2 ton.
Er is geen Wet op de kabels en leidingen. Regelgeving die betrekking heeft op kabels en leidingen is verspreid over een flink aantal wetten en besluiten. De belemmeringen die worden gevoeld, lijken vooral te gaan over verantwoordelijkheden, een ongelijk speelveld en het gebrek aan kennis en/of doorzettingsmogelijkheden bij ‘de andere partij’ (huis bouwen 2 ton).
Dit wilde het COB-netwerk nader onderzoeken: Wat zijn de precieze pijnpunten en werkt wet- en regelgeving hier daadwerkelijk remmend? Lang niet alle belemmeringen die mensen tegenkomen, zijn op feiten gebaseerd. In veel gevallen is er sprake van een – onjuiste – aanname. Er kan ook sprake zijn van een gebrek aan kennis, capaciteit en tijd om volgens de regels te werken, wat de belemmering veroorzaakt.
Hierdoor lopen innovaties stuk, werken partijen in de keten minder goed samen en wordt het product, het werk of de dienst in veel gevallen duurder dan noodzakelijk. Het COB-netwerk wil uitgaan van de feiten en niet van interpretaties rondom wet- en regelgeving. Het is van belang om te signaleren welke wetgeving samenwerking écht in de weg staat.
Doelen Dit groeiboek heeft als doel om alle professionals die betrokkenen zijn bij (toekomstige) werkzaamheden omtrent ondergrondse infrastructuur, meer helderheid te geven over de wet- en regelgeving op dit gebied. Hierbij wordt uitgegaan van de feiten en niet van interpretaties. Door duidelijkheid te creëren over de diverse in de keten ervaren drempels, die al dan niet zijn ondervangen door regelgeving, kunnen partijen elkaar beter ‘verstaan’.
Werkwijze Om ook echt dienst te kunnen doen voor de gehele keten, is het van belang dat het groeiboek wordt vormgegeven dóór de gehele keten. Op die manier heeft het een meerwaarde voor alle partijen. Daarom is het project gefaseerd uitgevoerd. In de eerste fase is input vergaard binnen de ketenpartijen.
Deze onderbouwing is per deelonderwerp getoetst, waarna als laatste een algemene reviewronde is gehouden. Auteurs en betrokkenen Er is een projectteam gevormd om de informatie op te halen uit de keten - huis bouwen 2 ton. Het projectteam bestaat uit acht personen die binnen hun eigen netwerk de drempels en belemmeringen in de dagelijkse praktijk met behulp van interviews hebben verzameld.
De algehele kwaliteit en objectiviteit van het groeiboek is geborgd door een driekoppig auditteam. huis bouwen 2 ton. De namen van alle bij het project betrokken personen vindt u in Bijlage A: Deelnemers. Opbouw De input vanuit de keten leverde een veelheid aan informatie op. Om dit te stroomlijnen, zijn de ‘fabels en feiten’ gecategoriseerd.
Daarna zijn de antwoorden per onderwerp op een meest logische wijze gerangschikt. In totaal worden 153 waar- en onwaarheden beschreven en beargumenteerd. Let op! De argumentatie vindt zijn grondslag in wet- en regelgeving. Belangrijk uitgangspunt bij de vorm van het groeiboek is dat het voor een brede doelgroep is bestemd en opgeschreven (sleutel op de deur bouwen).
Dit leidt er in bepaalde gevallen toe dat per stelling niet altijd alle juridische ‘haken en ogen’ beschreven kunnen worden en dat er altijd nuances zijn. Als disclaimer moet dan ook gemeld worden dat dit naslagwerk niet juridisch uitputtend en bindend is en dat de informatie gestoeld is op wet- en regelgeving die op 1 juni 2021 geldend was.
De ene keer betreft het een geheel zelfstandig belang, zoals het verzorgen van de drinkwatervoorziening, terwijl het in andere situaties onderdeel uitmaakt van een systeem, zoals de inrichting van publieke ruimte. Hierdoor zou een Wet op de kabels en leidingen naar alle waarschijnlijkheid ook niet een versimpeling zijn, maar een flink boekwerk zonder kop of staart - huis bouwen 2 ton.
FABEL. De term ‘laagst maatschappelijke kosten’ komt met betrekking tot kabels en leidingen hoofdzakelijk voort uit het verleggen van kabels en leidingen. Verschillende nadeelcompensatieregelingen (zoals de NKL’99 en OKL’99 en veel afgeleide regelingen ervan) gebruiken de term om aan te geven dat bij het zoeken naar de balans tussen een initiatief en een eventuele verlegging van een kabel of leiding gekeken wordt naar de maatschappelijk laagste kosten (de laagste kosten voor ‘de maatschappij’).
De NKL’99 formuleert het zoeken naar de minst pijnlijke oplossing als volgt: “Verleggingen dienen te worden gerealiseerd op basis van een technisch adequaat alternatief dat tegen de maatschappelijk laagste kosten gerealiseerd kan worden. huis bouwen 2 ton. Dit houdt in dat gestreefd dient te worden naar optimalisatie, hetgeen betekent dat bij een verlegging gekozen zal worden voor het meest aantrekkelijke alternatief onder de voorwaarde dat zulks geen nadelen oplevert voor de verlegger en de minister ten opzichte van de meest voor de hand liggende variant.
Soms kan het echter aantrekkelijker zijn om een aanpassing op een andere locatie te laten plaatsvinden, omdat de bestaande locatie te veel uitdagingen biedt of omdat een andere locatie juist een voordeel biedt. Fabel Feit CORRECT! Dit is een feit. FEIT. huis bouwen 2 ton. Hiervoor wordt ook verwezen naar het COB-project Hulp bij richtlijnen, waarin onderzoek is verricht naar de lokale regelgeving van gemeenten.
Latest Posts
Alarmsystemen - Uitstekende Kwaliteit - Bij Jaggs Alarm
Slimme Alarmsysteem Kopen? Kijk Snel!
Alarmsystemen - Bauhaus